CSIRKE EGYTL/ Gemelos
EDI (LATSIA KONYHJA nyomn) 2006.04.22. 15:17
kb 1 kg csirkecomb
1 kg burgonya
3 dl tejfl
10 deka vaj(kenshez, + a tejflbe)
10 deka reszelt fstlt sajt
1 tk curry
1 mk rlt szerecsendi
s
A combokat forgnl kettvgom, s megszom. a krumplit meghmozom s vkonyra karikzom. Tzll tlat vajjal kikenek, soronknt rrakom a csirkt s a nyers burgonyt, kzben meghintem curryvel, sval, reszelt sajttal, szerecsendival. a tetejre locsolom az olvasztott vajjal elkevert tejflt, a tlat aluflival vagy a sajt tetejvel lefedem, s elmelegtett, forr stben, kzepes lngon 50 percig stm. A fedt levve a vgn pirtom:)sok saltval tlalom.(Latsia konyhja)
(KIPRBLTAM, NAGYON FINOM, CSAK VAGY EL KELL FZNI A KRUMPLIT, VAGY NEM ELG 50 PERC, HANEM MSFL RA ALATT KSZL EL. EDI)
|