FRANCIA HAGYMALEVES
EDI (Briti receptes oldala nyomn) 2006.04.22. 23:30
3 fej kzepes vrshagyma
4 dkg vaj
1 liter csontl vagy 2 leveskocka
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt ementli sajt
2 evkanl liszt
szerecsendi
fehrbors
s
4 szelet toastkenyr
Elksztse:
A megtiszttott vrshagymt felkarikzzuk, a fokhagymt finomra aprtjuk s a vajon mindkettt aranybarnra pirtjuk. Ezutn liszttel megszrjuk, s folyamatos kevergets mellett felntjk a csonlvel. Sval, szerecsendival, s borssal fszerezzk, majd lass tzn puhra fzzk
A kenyr hjt levgjuk, a szeleteket tlsan kettvgjuk, a sajttal megszrjuk s megpirtjuk.
Tlals, dszts:
A levest forrn leveses csszkbe tltjk, tetejkre egy kevs reszelt sajtot s friss petrezselymet szrunk. A sajtos kenyrszeleteket a csszealjra helyezzk s gy tlaljuk a levest.
|