Karcsonyi receptek/Eltel
Edi 2006.11.26. 18:13
Hozzvalk: libamj, 2 dl des szamorodni, vagy asz, cukor, 10 dkg fonyalekvr, s, bors, vajban prolt srgarpa
A libamjat egyenl rszekre osztjuk,borsozzuk. Ezutn egy olajos serpenyben, forr stben (kb. 210 C 3 percig stjk), majd tnyrra tve thzzuk a kvetkez mrtssal: ugyanabba a serpenybe, amelyben elzleg a libamjat stttk, belentjk a bort (kb. 2 dl des szamorodni vagy asz s addig forraljuk, mg a borban lev cukor karamellizldni kezd. Hozztesznk kb. 10 dkg fonyalekvrt, s mg egyszer jl felforraljuk, kzben kevs sval, borssal zestjk. Vgl krberakhatjuk vajban prolt s egy kevs cukorral zestett srgarpval. A mjat csak sts utn szoktam szni.
|