Karcsonyi receptek/Salta
Edi/Sherpa01/NLC 2006.12.01. 21:44
Citromos-fokhagyms rksalta
Hozzvalk 1 fej salta, 1 citrom, 1 ek mustr, s, rlt fehr bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 20 dkg garnlark (konzerv), 2 ek tolaj, 2 kzepes fej lilahagyma, 1 csokor citromf
A flforrstott olajon az sszezzott fokhagymt megfuttatjuk, majd hozzadjuk a lecspgtetett garnlarkot s nhny percig egytt pirtjuk. A tzrl levve meglocsoljuk citromlvel, mustrral, majd sval, rlt fehr borssal fszerezzk. Hozzkeverjk a flaprtott lilahagymt s citromfvet, majd lefedve legalbb egy fl napig rleljk a htben. Tlals eltt a saltt megmossuk, nhny szp, nagy levelet flretesznk, a tbbit vkony cskokra vgjuk, s a rksalthoz keverjk. A citromos-fokhagyms rksaltt saltaleveleken knljuk.
|