Karcsonyi receptek/Eltel
Edi/Nlc-rl 2006.12.01. 21:55
Sajttekercs (Szildi Zsuzsi receptje)
Hozzvalk
40 dkg Eidami sajt, 6 db Medve sajt (nem Mack!!!), 20 dkg gpsonka (legalbb 10 szelet), 1 dobozsnidling vagy zldhagyma, vagy vrshagyma s petrezselyem, 1 db Rama kocka (25 dkg-os), 4 db tojs, s
Az Eidami-t lobog, forr vzbe tesszk, 1 percig mg a tzn hagyjuk, majd levve ½ rig fed alatt a forr vzben hagyjuk.
Ekzben a 4 tojst kemnyre fzzk, kln vlasztjuk a srgjt s a fehrjt. A tojs srgkat sszetrjk s 10 dkg Rama-val, egy csipet sval habosra keverjk.
A fehrjt szintn sszetrjk a Medve sajttal s kikeverjk a maradk 15 dkg Rama-val, sval s snidlinggel.
A vzbl kivett Eidmit nyjtdeszkn tszta vkonyra nyjtjuk (nem ragad). A szltl kb. 6 cm-re - egy cskban - vgigrakjuk a tojs srgjbl kikevert krmet, az Eidami szlt pedig rhajtjuk. A tbbi rszre rteregetjk a gpsonkt s rkenjk a fehrjbl kszlt krmet, majd az egszet sszetekerjk, mint a bejglit.
Az elkszlt sajttekercset fliba csomagolva nem mlyhtben, hanem a htszekrny fels polcn htjk (kb. 4 rn keresztl), majd szeletelve tlaljuk.
|