Karcsonyi receptek/Ftel
Edi/Aletta78a/NLC 2006.12.01. 22:15
Konyakos kacsaslt
Hozzvalk:
4 szemlyre
1 db pecsenyekacsa, 1 db vrshagyma, 100 g csszrszalonna, 50 g liszt, 200 ml vrsbor, 50 ml konyak, 150 g kacsamj, 40 g vaj, 100 ml olaj, egy csokor petrezselyemzld, babrlevl, kakukkf, s.
Elkszts:
A kacst megtszttjuk, kettvgjuk, levgjuk az aprlknak valkat, fszerezzk, elkszitjk a stshez. A kacst stben ropogsra stjk
A kacsa aprlkt, a szeletekre vgott hagymt s a kockkra vgott csszrszalonnt kevs olajban megpirtjuk. Meghintjk liszttel, rntjk a vrsbort, kevs vizet.. Petrezselyemzlddel, babrlevllel, kakukkfvel, sval zestjk, s 40 percig lass tzn fzzk, majd finom szrn tszrjk. A kacsa mjt kevs vajban megpirtjuk, majd ttrjk, s a leszrt mrtsba keverjk, hozzadjuk a konyakot s a megslt kacsa zsrjt. Kb. 5 percig ssze forraljuk. Tlalskor a kacst feldaraboljuk, s a mrtssal lentve, hagyms pirtott burgonyval knljuk. Rsztivel is nagyon finom.
|