Karcsonyi receptek/Ftel
Edi/Nlc-rl 2006.12.01. 22:23
Rszeges hal
Hozzvalk:
4 szelet ponty
20 dkg vargnya
5 dkg liszt
3 gerezd fokhagyma
3 evkanl olvaolaj
1 db citrom
1 fej vrshagyma
1 dl ros bor
1 evkanl mustr
friss koriander
A halszeleteket alaposan beszzuk, majd megforgatjuk lisztben. Serpenyben kevs olajon megstjk a halat, alntjk a bort, hozzadjuk a citromhjat. Amikor elkszlt, flretesszk.
A visszamaradt zsiradkon megpirtjuk a kockra vgott vrshagymt, fokhagymt, majd hozzadjuk a lisztet, mg egy kevs olvaolajat, a cikkekre vgott gombt, egy csipet borssal zestjk. Amikor mr barnra pirultak, hozzadjuk a mustrt, majd a bort s a friss korianert. Az elkszlt gombs ragut a hallal tlaljuk, mell citromkarikkat tesznk.
|