Karcsonyi receptek/Pkstemny
Edi/Latsia 2006.12.01. 22:25
KROLYI KALCS / Cico74
Hozzvalk:
50 dkg liszt
4 tojs srgja
4 dkg porcukor
2 dkg leszt
3 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
Semmi extra ugye? Szoksos kelt tszta.
leszt felfut, tojs elkever cukorral, mindent egybe, jl kidolgozni amg a kz brja.
Kzben hozzdolgozni a vajat. Mint az aranygalusknl.
Dupljra keleszteni. Utna kb. hvelykujj vastagsgra kinyjtani (tekercsnek, tglalap alakr).
15 dkg vajat elkeverni 4 dkg porcukorral, ezzel kell megkenni.
Erre kell szrni durvra vgott s illatosra pirtott dit, ztatott mazsolt s ha van otthon maradk csoki akkor csokidarabkkat.
Kitn alkalom a vacak bevonmassza figurk eltntetsre.
Feltekerjk s 2 ujjnyi vastagsgban tekercsekre vgjuk. Kikennk egy tepsit vajjal s belehelyezzk a kis csigkat. Lehet szorosan, nyugodtan.
2 dl tejsznt 15 dkg porcukorral, 1 vanlis cukorral elkevernk.
Ezzel kell meglocsolni az elejn s stsi id utols harmadban rnteni a maradkot. 185-200 fok kztt ssstek kb.45 percig.
J piros legyen a teteje. Az alja jl elzik a tejsznes cukorban s minl jobban bekocsonysodik annl finibb.
Simn ssstek, a lgkevers kiszrthatja.
Latsia:
- 2 ek lisztet mg felvett a tszta dagaszts kzben
- fladagot stttem, hiba volt!
|