Karcsonyi receptek/Ftel
Edi/Nlc-rl 2006.12.01. 22:32
Narancsos-mzes sertsszelet
Hozzvalk: 2 narancs, 50 dkg burgonya, 5 ek olvaolaj, 4 szelet csontos sertskaraj, 1 csomag sertsslt fszerkeverk, 3 ek mz, 1 ek tejfl, 1 ek vgott rozmaring
A narancsokat megmossuk, az egyik levt kicsavarjuk, a msikat vastagon meghmozzuk (a fehr hjt is levgjuk) s szeletekre vgjuk. A burgonyt meghmozzuk, kisebb darabokra vgjuk, ss vzben megfzzk, leszrjk. Felforrstunk 2 ek olajat, s a hsszeletek mindkt oldalt ers tzn 3-3 percig pirtjuk benne. Szzuk, borsozzuk, s kivesszk. A visszamaradt pecsenyelbe ntjk a narancslevet s 3,5 dl vizet. Beleszrjuk a fszerkeverket, s kevergetve felforraljuk. Belekeverjk a mzet, a narancsszeleteket, a tejflt, s egyet forralunk rajta. Beletesszk a hsszeleteket, lefedve, lass tzn kb. 15 perc alatt puhra proljuk. A burgonyt a maradk olajon tforgatjuk, rszrjuk a rozmaringot, s a hssal meg a mrtssal egytt tlaljuk
|