Leves (taln indiai)
Edina/Wohkadeh honlapjrl 2006.12.01. 23:54
Kukorics-zldbabos csirkeleves
1 konyhaksz csirke felaprtva
1 nagy fej vrshagyma felaprtva
1 ek olaj
1 liter csirkealapl (kszlhet kockbl)
friss vagy szrtott vegyes fszernvnyek (petrezselyem, babrlevl, kakukkf, stb)
1 kk s
bors
50 dkg zldbab (fagyasztott, konzerv vagy elfzve)
25 dkg csemegekukorica (fagyasztott vagy konzerv)
1,5 dl tejszn vagy tejfl
mg 4 ek friss petrezselyem
A felhavtett olajon pirtsa meg a hagymt. Tegye bele a feldarabolt csirkt, engedje fel az alaplvel, adja hozz a csokorba kttt fszernvnyeket, szza, borsozza. Fed alatt csendesen fzze 30-40 percig, amg a csirke puha lesz.
Vegye ki a csirkedarabokat a lbosbl. Tvoltsa el a fszernvnyeket s egy kanllal szedje le a habot a leves tetejrl. Ismt forralja fel, keverje bele a babot s a kukorict. Mrskelt lngon, fed alatt fzze kb. 10 percig, amg a zldsgek megpuhulnak.
Hzza le a csirkedarabok brt, a brt s a csontot dobja el. A hst vgja kisebb darabokra, s tegye vissza a levesbe. Fzze egytt tovbbi 5 percig.
Vegye le a tzrl, adja hozz a tejsznt s a petrezselymet. Elmelegtett tnyrokban, pirtott kenyrrel tlalja
|