Fogykrs/ftel
Edi/Tubika fortlyai 2006.12.02. 00:02
PULYKASZELET CUKKININ
Hozzvalk 4 szemlyre:
4 szelet pulykahs (15-15 dkg)
1 kg apr cukkini
4 salottahagyma (apr hagyma)
4 evkanl napraforgolaj
2, 5 dl forr csirkeleves (leveskockbl)
3 kshegynyi fehr bors
2 evkanl frissen vgott petrezselyem
2 teskanl szjaszsz
1 teskanl des pirospaprika
fl citrom leve
1 teskanl fszers
PULYKASZELET CUKKININ 2005.05.22. 17:32
Elksztse:
Elksztsi id: 40 perc
A cukkinit megmossuk, leszrtjuk, s kis hasbokra vgjuk. A megtiszttott hagymt flbevgjuk, s felszeleteljk. Kt evkanl olajat felforrstunk egy nagy serpenyben, s a hagymt vegesre pirtjuk rajta. Hozzadjuk a cukkinit, s t percig, fed alatt, gyenge tzn proljuk. Rntjk a csirkelevest, majd pirospaprikval s egy kshegynyi borssal fszerezve, tovbbi tz percig proljuk, vgl nyitott ednyben addig kevergetjk, amg a leve csaknem teljesen elprolog.
A pulykaszeleteket hskalapccsal gyengn kiveregetjk, majd bedrzsljk a megmaradt borssal. A maradk olajat egy nagy serpenybe ntjk, s a hsszeletek mindkt oldalt kt-hrom perc alatt barnra stjk rajta. A zldsget meghintjk a fszersval, meglocsoljuk a citromlvel, s sszekeverjk a petrezselyemmel. Rfektetjk a szjaszsszal meglocsolt pulykaszeleteket.
Szemlyenknt krlbell 1800 kJ/430 kcal-t, 35g fehrjt, 25 g zsrt, s 18 g sznhidrtot tartalmaz. |
|