Karcsonyi receptek/Ftel
Edi/www.receptbazar.hu 2006.12.02. 00:09
GESZTENYVEL TLTTT PULYKA
Hozzvalk:
1 db 2 kg-os fiatal pulyka, 700 g gesztenye, 300 g sertslapocka, 300 g libahj, 1,5 dl konyak, 1 kis fej vrshagyma, 1 dl tejszn, s, bors, babrlevl, kakukkf, szegfszeg, fahj, szegfbors
GESZTENYVEL TLTTT PULYKA
Elkszts:
A megtiszttott s elksztett pulyka mellbl egy vkony hegyes ks segtsgvel eltvoltjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak brt elktjk. Tltelk ksztse: A fenti fszereket egyenl arnyban sszekeverjk, majd egy mozsrban sszezzzuk. A sertshst apr kockra vgjuk, s megfszerezzk az imnt elksztett fszerkeverkkel. A gesztenyt megstjk, s kikaparjuk a belsejt. A libahjat apr kockra vgjuk, kistjk zsrjra, s benne megpirtjuk a finomra vgott vrshagymt. Ezt hozztesszk a fszeres hshoz s ledarljuk. Az imnt nyert darlt hshoz keverjk a tejsznt, a slt gesztenyt, a konyakot s a pulyka kockra vgott mjt. Vgl az egszet a pulyka hasregbe tltjk. Lassan, gyakori locsolgats mellett stjk. Sts utn vrsborban prolt szilvval, ftt kelbimbval s pirtott burgonyval tlaljuk. A pulykt egyben adjuk az asztalra, s ott szeleteljk.
|