Karcsonyi receptek/Eltel
Edi/www.receptbazar.hu 2006.12.02. 00:19
Marinirozott ponty
Hozzvalk:
60 dkg pontyfil s, rlt bors
l0 dkg liszt, 3 tojs 12 dkg zsemlemorzsa a stshez:
olaj az ntethez: 3 dl vz
2 evkanlporcukor
3 evkanl 10%-os telecet 2-3 evkanl olaj
2 vrshagyma 1 kiskanl s

Elkszts:
A pontyfilrl nemcsak a brt fejtjk le, hanem a nagyobb csontokat is kiszedjk belle, ami csipesszel a legknnyebb. Utna a halhst j ujjnyi cskokra vgjuk, megszzuk, megborsozzuk. Egyenknt lisztbe, flvert tojsba meg zsemlemorzsba forgatjuk; b, forr olajban kistjk, s szalvtra szedve lecspgtetjk. A vizet a porcukorral meg az ecettel sszekeverjk, majd az olajat is belecspgtetjk. A hagymt megtiszttjuk, flszeleteljk, gyrire szedjk, s beszva 15 percig pihentetjk, hogy kiss megpuhuljon. Utna a hallal egytt a saltalbe rtegezzk. Letakarva 2-3 rn t rleljk.
|